top of page

OM OSS

I snart 40 år har Peter och Karl-Johan Klang drivit företag inom kemtekniska branschen och flertalet av dessa har varit med egen produktion. Sedan 2015 driver bröderna tillsammans företaget Tensia AB som ligger bakom varumärket Resultat. Resultat är just det, ett resultat av många års erfarenhet och dialog med kunder. Genom det identifierades ett behov på marknaden – nämligen efterfrågan av professionella, pålitliga avfettningsmedel och bilvårdsprodukter som ger bästa Resultat!.

Stora ambitioner, att vara lösningsorienterade och jobba med själ och hjärta har varit grundstenar i bröderna Klangs företagsamhet.

Då de mer eller mindre föddes in i branschen blev det självklart för dem att driva verksamhet med bilvårdsprodukter i fokus.

Redan 1984 började bröderna sin resa i branschen, då som delaktiga i deras fars, Åke Klang och hans kompanjons företag, som redan på den tiden faktiskt hette Tensia AB. Då fanns fabriken i Lessebo och verksamheten bestod av tillverkning av kemtekniska produkter.

Efter ett antal år i Lessebo, gick kompanjonerna skilda vägar och pappa Klang startade fabriken Åke Klang AB. Samma typ av verksamhet men denna gång i egen regi tillsammans med sönerna.

Fabriken var fortfarande lokaliserad i Småland men nu i ett fd mejeri i Rörvik. Efter ett par år tog sönerna över driften av Åke Klang AB, bytte namn till Aktiv Kemi AB.

omoss.png
Tidig-tensia.png

In i ett nytt millenium

Företaget expanderade och omsatte i början av 2000-talet nästan 90 miljoner kronor.

Under några år var företaget störst i Sverige på produktion av tvättpulver, penseltvätt  mm. Aktiv Kemi erbjöd ett mycket brett sortiment av kemprodukter och tillverkade varor till flertalet marknadsledande varunamn inom både tvättmedel, rengöring- och avfettningsmedel.

Stora varunamn som tillverkades i fabriken var t ex Tikkurila och Alcro Beckers.

2012 sålde Peter och Karl-Johan fabriken i Rörvik och den drevs sedan vidare i annan regi. Under ett par år jobbade bröderna vidare på var sitt håll men fortfarande med fokus på kemprodukter, men snart fanns idéer på nytt företagande tillsammans igen och 2015 bildades det ”nya” Tensia AB på hemmaplan i Växjö.

 

”Vår strävan att varje dag kan lära oss något nytt har varit drivkraften som alltid tagit oss framåt, liksom att se potentialen på marknaden – det ger oss både viljan och möjligheten att utveckla nya produkter”.

Peter Klang
Produktansvarig för Resultat

bottom of page